Mod de preparare Tort de mai

Blat:

  1. Cuptorul se incinge la 180 de grade, apoi se sefe blatul… se face normal.
  2. Apoi se baga la cuptorul incis aprox. 30 min intr-o tava tapetata sau cu hartie pt prajituri…
  3. Dupa ce s-a copt se scoate, se rastoarna si se lasa la racit.
  4. Dupa ce s-a racit se taie pe 3 nivele si fiecare nivel se unge cu gemul de capsuni.

Crema:

  1. Gelatina se inmoaie in apa rece, (in functie de tipul de gelatina - care se lucreaza la rece sau la cald).
  2. Se spala 900 g capsuni si cal 200 grame sin ele se taie bucatele…fructele intregi se amesteca cu iaurtul,zaharul,coajasi sucul de lamiae si se paseaza.
  3. Se dizolva gelatina in bain-marie si se adauga 3 linguri crema. Se amesteca bine si se inglobeaza in restul de crema, apoi se da la rece 10 min.
  4. Se bate frisca tare. Crema se bate si se inglobeaza bucatile de capsuni si frisca.
  5. Ordinea: blat, gem, crema, blat, gem, crema, blat, gem, crema, 
  6. (Sa nu uitam cand le punem una peste alta trebuie puse in forma in care s-a copt tortul pt ca apoi trebuie scoasa si ramane cu crema deasupra…)
  7. Se lasa apoi la frigider minim 4 ore. Apoi se scoade tortul din forma si se orneaza cu restul capsunilor.