Mod de preparare Tort de mere

  1. Merele decojite si fara cotor se aseaza intr-o cratita.
  2. In locul cotorului se introduce nuca amestecata cu gem si stafide.
  3. Pe deasupra se taie bucatele un pachet de margarina Rama Maestro si se adauga si cana de zahar.
  4. Se baga la cuptor pana ce merele devin gelatinoase.
  5. Se lasa la racit.
  6. Pregatirea blatului:
    Se separa ouale , iar albusurile se bat spuma cu zaharul.
  7. Galbenusurile se freaca cu uleiul , se adauga peste albusuri, apoi se adauga arome si scortisoara.
  8. Faina se adauga in ploaie alaturi de praful de copt.
  9. Compozitia astfel obtinuta se adauga peste mere in tava si se baga la cuptor pana ce blatul este copt.
  10. Dupa ce tortul este scos din cuptor , cat este fierbinte se intoarce pe o farfurie pentru ca merele sa fie deasupra blatului.
  11. Se orneaza dupa preferinta cu frisca.
  12. Eu l-am facut de ziua baietelului meu Andrei.
  13. este foarte bun.
  14. Pofta buna.