Mod de preparare Tort de mere

  1. Mod de preparare1.
  2. Se curata merele de coaja,se scot cotoarele si se umple locasul format cu miez de nuca si dulceata de visine.
  3. Merele se aseaza unul langa altul intr-o cratita de 3 kg,unsa cu margarina.
  4. Golurile dintre mere se umplu cu felii de mere.
  5. 2.
  6. Deasupra merelor se toarna o cana de zahar si margarina ramasa.
  7. Se introduce cratita in cuptor si se tine pana cand se topeste zaharul.
  8. Se lasa apoi sa se raceasca.
  9. 3.
  10. Intre timp,se bat ouale cu cele 4 linguri de faina.
  11. Cand merele din cratita s-au racit,se toarna compozitia de pandispan peste ele si se baga din nou in cuptor.
  12. 4.
  13. Dupa ce s-a rumenit aluatul,se lasa sa se raceasca,si apoi se rastoarna pe un platou.
  14. Se orneaza cu frisca din belsug.