Mod de preparare Tort de mere

  1. Am curatat merele si am uns tava in care ma pregateam sa coc cu putina margarina Rama Maestro si faina.
  2. Am considerat ca sunt prea inalte si le-am impartit pe jumatate.
  3. Am pus merele si prafuite cu scortisoara si le-am dat la rece.
  4. Am separat albusurile de galbenusuri.
  5. Se bat galbenusurile cu zaharul adaugat treptat pana se albesc si isi maresc volumul.
  6. Albusurile le batem apoi cu un praf de sare si un plic de zahar vanilat.
  7. In castronul cu galbenusuri adaugam faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
  8. Eu o pun intr-o strecoratoare de ceai si o cern deasupra.
  9. Amestecati incet si la fiecare lingura de albus mai adaugati putina faina pana iese ca o smantana groasa.
  10. Si tot asa pana se termina.
  11. La sfarsit puneti uleiul.
  12. Am copt la foc mic cam o ora, am verificat cu scobitoarea dar de frica sa nu fie facuta dedesubt am lasat-o pana s-a rumenit deasupra.
  13. Se serveste rasturnat si cu frisca deasupra.