Mod de preparare Tort de mere cu caramel

  1. Se cerne faina pe un tocator si se face o adancitura in mijloc, se adauga margarina, zaharul, sarea, otetul si oul batut si se framanta, se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata, iar apoi manual, pana se obtine un aluat neted.
  2. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 30 de minute.
  3. Se curata merele, se taie in 4 si se indeparteaza cotorul, se taie in feliute, iar deasupra se stoarce lamaie, se preincalzeste cuptorul, se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana se obtine o foaie rotunda.
  4. Se aseaza aluatul in forma de tort si se apasa usor cu degetele, lasand o margine de 2 cm, se inteapa cu furculita.
  5. Se acopera aluatul cu feliute de mere, deasupra se presara bucatele de margarina, se da la cuptor cam 20 de minute.
  6. Se topeste zaharul intr-un vas mic, la foc redus, amestecand continuu, se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza.
  7. Se scoate tortul din cuptor, se creste temperatura la cuptor, se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 minute.