Mod de preparare Tort de mere cu caramel

  1. Se cerne faina si la mijloc se face o adancitura, se adauga margarina, zaharul,sarea, otetul si oul batut si se framanta.
  2. Se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata, iar apoi manual, pana se obtine un aluat neted si se impacheteaza in folie de plastic si se lasa 30 min.
  3. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza cotorul.
  4. Se taie sferturile in feliute, iar deasupra se stoarce lamaia.
  5. Se incalzeste cuptorul la 200 grade,Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se face o foaie rotunda,se aseaza in forma de tort si se apasa usor cu degetele, apoi se inteapa cu furculita.
  6. Se acopera aluatul cu feliutele de mere, iar deasupra se presara bucatele de margarina.
  7. Se introduce la cuptor pentru 20 min.
  8. Se topeste zaharul intr-un vas mic, la foc redus, amestecand continuu.
  9. Se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza, amestecand continuu.
  10. Se scoate tortul din cuptor, se creste temperatura cuptorului la 250 grade, se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 minute.