Mod de preparare Tort de mere intregi

  1. Merele se curata de coaja si se scot cotoarele cu seminte si se coc la cuptor cam 20 min, intr-o tava unsa cu ulei.
  2. O cana de zahar se caramelizeaza in forma in care se va coace blatul si se lasa sa se raceasca.
  3. Galbenusurile se freaca cu ulei , se adauga esenta si praful de copt stins in otet.
  4. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca apoi cu galbenusurile si se incorporeaza faina.
  5. Merele coapte se umplu cu dulceata si se aseaza in forma de copt, iar peste ele toarna compozitia de blat si se dau la cuptor pt 30-40 minute.
  6. Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa 10 min sa se raceasca si se toarna peste el siropul din apa, zahar si esenta si se lasa pana a 2-a zi in forma.
  7. A 2-a zi blatul se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.