Mod de preparare Tort de mere si caramel

  1. Se bat 6 albusuri spuma cu telul sau mixerul cu un varf de sare, apoi se pune zahar vanilat si o cana de zahar in ploaie.
  2. Se freaca separat galbenusurile si se adauga peste albusuri si se amesteca bine.
  3. Api se adauga o cana si un sfert de faina, 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie si 2 linguri de ulei.
  4. Se pune compozitia in forma tapetata si se da la cumptor.
  5. se verifica cu scobitoarea pentru a sti daca s-a copt.
  6. Intr-o cratita cu fund larg, incalzesti 75 g zahar cu 125 ml de apa, pana ce se dizolva complet.
  7. Se adauga mere taiate felii si se lasa la fiert timp de 1-2 minute, amestecand continuu.
  8. Merele nu trebuie sa fiarba prea rau, nici sa se rupa.
  9. Se strecoara merele, pastrand sucul de la fierbere.
  10. Se dizolva restul de zahar in sucul strecurat si se lasa sa fiarba pana se caramelizeaza si capata o culoare maro deschis.
  11. Se aseaza feliile de mere peste blat si se varsa deasupra caramelul.