Mod de preparare Tort de mere si nuci cu frisca

  1. Se framanta un aluat din faina, nuci, zahar, Rama Maestro si ou.
  2. Se infasoara in folie si se lasa la rece 30 min.
  3. Se incinge cuptorul la 190 grade C.
  4. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi; se aseaza fiecare intr-o forma de tarta tapetata ce hartie de copt.
  5. Blaturile se inteapa in mai multe locuri si se coc la cuptor cca. 20 min.
  6. Se curata merele si se taie felii.
  7. Se dau in fiert cu suc si scortisoara cca. 2 min.
  8. Se adauga stafidele.
  9. Se inmoaie gelatina.
  10. Se da in fiert laptele.
  11. Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilinat se amesteca si se toarna in laptele fierbinte.
  12. Compozitia se toarna la loc in oala si se incalzeste, dar nu se mai lasa sa fiarba.
  13. Se dizolva inauntru gelatina; se aseaza intr-o baie de apa de la gheata si se amesteca pana ce crema se intareste.
  14. Se inglobeaza 300 ml frisca batuta.
  15. Cele 2 blaturi se umplu cu crema de mere si se aseaza deasupra restul de crema si fructele.
  16. Se prepara o glazura din 250 ml suc de mere si praful Tort Gelee.
  17. Se aseaza pe tort.
  18. Se decoreaza tortul cu 200 ml frisca batuta.