Mod de preparare Tort de migdale si mousse de piersici

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  2. Zaharul se mixeaza cu untul sau Rama Maestro pana ce acesta se dizolva si nu se mai simte scartaind in vas.
  3. Se adauga ouale si vanilia si apoi ciocolata topita la bain marie si se amesteca pana ce devine o compozitie omogena.
  4. Se adauga faina in care s-a pus praful de copt stins cu otet in prealabil astfel: se alterneaza o lingura de faina cu una de apa fierbinte.
  5. Trei sferturi din crema rezultata se toarna intr-o forma de tort tapetata cu grasim si faina sau cu hartie pentru copt inainte.
  6. Restul compozitiei se pune intr-o tava normala tapetata si se coace la foc potrivit timp de 40 de minute la 170 grade ( acest blat este folosit pentru a-l pune circular ca perete al tortului).
  7. Intre timp se pregateste crema astfel: migdalele se rasnesc dar nu fin si se pun intr-un vas metalic impreuna cu zaharul, pentru caramelizare.
  8. Cand zaharul este topit se scot pe un ziar si se granuleaza mai fin cu ajutorul sucitorului sau facaletului.
  9. Piersicilese taie cubulete, lapetel condensat tinut la congelator timp de 15 minute se mixeaza cateva minute apoi se adauga zeamade lamaie.
  10. Se adauga migdalele ,frisca batuta si piersicile si in final gelatina dizolvata si racita.
  11. Forma de tort se imbraca in folie de plastic, blatul rotunde se taie in trei parti si se insiropeaza eventual.
  12. Se pune prima parte apoi se pun peretii (din fasia copata in taava normala) apoi se umple cu crema al doilea blat , un strat e crema si ultimul blat.
  13. Se lasa la frigider peste noaptea si se orneaza a doua zi dupa cum doriti.
  14. Eu am ales sa-l imbraac in frisca si sa rad carlionti de ciocolata, ceva mai simplu.