Mod de preparare Tort de napolitane cu nuci si crema de cafea

  1. Albuşul de ou se bate până se obţine o spumă tare, după care continuam baterea si se înglobează treptat zahărul.
  2. Se adaugă unul câte unul gălbenuşurile de ou apoi se înglobează cu mişcări lente miezul de nucă şi pesmetul de chiflă.
  3. Se tapetează fundul unei tăvi de mărime medie (35 x 45 cm) cu foile de tort de napolitană, după care se acoperă stratul cu un strat uniform de nucă.
  4. Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil, la flacără mijlocie (180°C, la cuptoarele cu amestec de aer 165°C) şi se coace circa 20 minute.
  5. Se poate verifica dacă s-a copt prin înfigerea unei scobitori, după care se aşteaptă să se răcească complet.
  6. In acest timp se amestecă bine margarina Rama Maestro moale cu zahărul pudră şi se îmbogăţeşte cu gălbenuşul de ou.
  7. Se dă gust cu cele două feluri de cafea, apoi se unge partea de sus a tortului.
  8. Se presară cu nuca prăjiră şi pisată grosolan şi se lasă să se întărească.
  9. Se taie cu cuţit înmuiat în apă fierbinte.