Mod de preparare Tort de nes cu alune si stafide

  1. Prepare:Blatul 1:Faci o compozitie de pandispan,pe care o torni intr-o tava cu dimensiuni de aproximativ 25x35cm,tapetata cu hartie de copt unsa cu ulie.
  2. Coci blatul la foc mijlociu timp de 35 min.
  3. Blatul 2:Inmoi stafidele in apa calda.
  4. Prajesti alunele in cuptor apoi le macini.
  5. Bati albusurile spuma.
  6. Adaugi zaharul vanilinat si bati in continuare pana obtii o bezea tare,in care incorporezi pe rand,amestecand de jos in sus,faina,praful de copt,alunele macinate si stafidele scurse.
  7. Coci blatul intr-o tava egala cu prima,la foc mijlociu,timp de 35-40min.
  8. Pentru crema:Fierbi la bain-marie zaharul impreuna cu galbenusurile si nesu,pana se ingroasa.
  9. Stingi focul si pui la topit ciocolata,zaharul vanilinat si margarina.
  10. Cand compozitia s-a racit,o incorporezi treptat in margarina frecata spuma.
  11. Amesteci cu mixterul pana obtii o crema spumoasa.
  12. Cum asamblezi:Tai fiecare blat racit in doua foi orizontale.
  13. Stropesti foile blatului 1 cu un sirop preparat din rom,coniac,zahar si nes dizolvat in 100 ml apa.
  14. Asezi pe un platou o foaie din blatul 1,apoi intinzi 1/3 din crema,suprapui blatul 2 si ungi din nou cu 1/3 din crema.
  15. Repeti operatia cu blaturile si crema ramasa.
  16. Decorare:Glazurezi tortul cu ciocolata topita la baim-marie cu uleiul.
  17. Il decorezi cu frisca.
  18. flori de ciocolata si bomboane argintii.