Mod de preparare Tort de nuca, cacao si ciocolata

  1. Margarina se freaca spuma, apoi se adauga, pe rand, zaharul, oul, esentele si la sfarsit cacaua dizolavata cu 2-3 linguri de apa fierbinte.
  2. Apoi se adauga ciocolata sfaramata( data orin razatoare sau taiata cubulete) si stafidele sau merisoarele.
  3. Intr-o cratita se pun la fiert toate ingredientele blatului, mai putin ouale.
  4. Cred ca nu mai trebuie sa va spun ca aromele( zahar vanilat,esenta de rom si coaja de lamaie) le punem la sfarsit.
  5. Fierbem pana amestecul primeste consistenta unei smantani mai groase.
  6. Lasam la racit apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand.
  7. Albusurile reci (se bat mai repede) le batem spuma cu un varf de cutit de sare, dupa care le adaugam in compozitia de blat de mai sus.
  8. Ungem forma de tort cu margarina, punem compozitia si o dam la cuptorul incalzit la 180* C aproximativ 30 de minute.
  9. Sfanta e proba scobitorii si in general cand e gata, aluatul se desprinde de marginile formei.
  10. Dupa ce s-a racit, taiem coca in doua, punem aproximativ jumatate din crema, dupa care punem a doua parte a blatului si ungem peste tot cu restul de crema.
  11. Decorati dupa preferinte.
  12. Eu am pus pe margini ciocolata rasa si am decorat cu mici figuri din ciocolata confectionate din ciocolata topita impreuna cu margarina.