Mod de preparare Tort de nuca fiarta

  1. Se pune la fiert nuca impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Se fierb pana se face o pasta, aproximativ 5 minute, apoi se lasa la racit.
  2. Cand este rece se pun galbenusurile, rand pe rand, se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma tare cu un varf de sare.. Se amesteca usor cu o lopatica de lemn de jos in sus, apoi se pune intr-o tava cu diametru de 20 cm unsa foarte bine cu margarina. ( nu se pune faina si nici praf de copt).
  3. Se coace la foc potrivit cca 45-50 minute, se probeaza cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata cand este gata. Se lasa la racit in tava.
  4. Tortul nu se taie la mijloc si nu se insiropeaza, iese cremos ca un mouse de ciocolata.
  5. Ciocolata impreuna cu margarina se topeste pe bain marie si se omogenizeaza. Cu aceasta se glazureaza tortul. Eu ornez tortul acesta cu bomboane de ciocolata.
  6. Se poate pastra in frigider pana la 3 zile acoperit sa nu se usuce.