Mod de preparare Tort de nuci si portocale

  1. Cuptorul se incinge la 175 grade C.
  2. Se separa ouale.
  3. Se bat galbenusurile cu zahar, zahar vanilinat, scortisoara, sare si 3 linguri apa fierbinte.
  4. Se inglobeaza faina, praful de copt,nucile si albusul batut.
  5. Se toarna intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 min.
  6. Se lasa la racit.
  7. Se fierbe zaharul cu 30 ml apa si cu vin.
  8. Se dizolva inauntru gelatina si se lasa la rece.
  9. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.
  10. Se taie blatul pe doua niveluri.
  11. Se amesteca sucul de portocale cu Cointreau si se insiropeaza ambele blaturi.
  12. Blatul inferior se unge cu gem si se aseaza deasupra celalalt blat.
  13. Se aseaza crema si se da la rece 4 ore.
  14. Se bate frisca si se fac rozete pe tort.
  15. Se decoreaza apoi tortul, dupa fantezie, cu ciocolata rasa, zahar pudra, frunze de menta, coaja de portocala si, eventual nuci caramelizate.