Mod de preparare Tort de Paste

Blaturi: 

  1. Se bat albusurile spuma apoi se adauga zahar si se mai bat pana sta pe tel, separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si se pun peste albusul batut spuma, se amesteca de jos in sus sa nu se lase albusul.
  2. Se pune bicarbonatul stins si se adauga faina treptat, amestecand de jos in sus.
  3. Se fac 2 blaturi (se pot imparti de la inceput si se lucra numai cu cate 8 oua si jumatate din toate cantitatile sau se fac impreuna si se coc de doua ori cum se doreste).

Crema: 

  1. Se bat ouale su zaharul si se pun pe aburi impreuna cu laptele, se amesteca pana se ingroasa ca o smantana (multa rabdare), separat se pune gelatina la inmuiat in apa sau suc de compot 20 min si da la foc mic pana se topeste (atentie sa nu dea clocot), se pune peste crema de oua si se lasa la racit.
  2. Trebuie sa rezulte o crema tare care se amesteca cu 1 l de frisca batuta in prealabil,se pot aduga fructe din compot sau crude dupa gust.

Ornamentare: 

  1. Se pune peste albusuri cât ligura de zahar si alternativ una de lapte pana se obtine o pasta de consistenta plastelinei din care se formeaza difeite ornamente dupa imaginatie, peste aceasta pasta se pune colorant alimentar.

Asamblarea: 

  1. Se taie pe orizontala blatul in 2 sau 3, se umple cu crema, se orneaza cu frisca si ornamente.