Mod de preparare Tort de pepene cu crema de iaurt

  1. Pentru prepararea cremei, se taie pepenii si se scot cu instrumentul pentru inghetata 110 bile de pulpa: 40 bile pepene verde si de pepene indigen si 30 de bile de pepene turkestan.
  2. Bilele se pun deoparte.
  3. Din restul de pepeni se taie cubulete (cca. 300 gr).
  4. Se amesteca smantana cu iaurt si zahar.
  5. Se inmoaie gelatina si se dizolva.
  6. Se adauga 50 ml vin si se inglobeaza in compozitia de iaurt.
  7. Se bate cu telul.
  8. Se adauga cuburile de pepene si crema se da la frigider pana ce incepe sa se intareasca.
  9. Pe un platou de tort se aseaza primul blat si se aseaza de jur imprejur inelul de torturi; se acopera cu jumatate din cantitatea de crema.
  10. Se aseaza deasupra al doilea blat si apoi restul de crema.
  11. Se niveleaza si se da la frigider 2 ore.
  12. Se scoate apoi si se orneaza cu bilele de pepeni.
  13. Se amesteca praful Tort Gelee cu 125 ml vin.
  14. Se prepara glazura conform indicatiilor de pe ambalaj si se aseaza pe tort incepand din mijloc.
  15. Se lasa apoi sa se intareasca la frigider.