Mod de preparare Tort de pere

  1. Se curata perele si se taie cubulete.
  2. Se da in fiert sucul de pere cu suc de lamaie, zahar, lichior si mirodenii.
  3. Se adauga perele si se fierb 2 min.
  4. Se dizolva inauntru gelatina inmuiata si stoarsa.
  5. Se amesteca branza de vaci cu coaja de portocala si zahar.
  6. Se dizolva gelatina si se inglobeaza.
  7. Se da la rece.
  8. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza 200 ml de frisca batuta.
  9. Blatul de jos se unge cu gem si se aseaza 1/2 din crema; se acopera cu al doilea blat uns cu gem, apoi cu restul de crema si se da la rece 60 min.
  10. Se aseaza deasupra compozitia de pere si se mai lasa la rece 2 ore.
  11. Se caramelizeaza 60 gr zahar pudra; se inglobeaza alunele.
  12. Se aseaza pe folie de aluminiu unsa, se lasa sa se intareasca, apoi se sparge.
  13. Marginea tortului se unge cu frisca batuta cu zahar pudra.
  14. Deasupra se presara caramel.