Mod de preparare Tort de pere cu frisca si cafea

  1. Bati albusurile cu zaharul vanilat, adaugi galbenusurile, faina, amidonul, praful de copt si cacao.
  2. Coci aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt timp de 5 minute.
  3. Dupa ce s-a copt il lasi sa se raceasca, apoi tai blatul in doua.
  4. Inmoi gelatina in apa rece.
  5. Cureti perele, le tai in patru, le indepartezi samburii, le fierbi in 200 ml apa cu zeama de lamaie si 50g zahar pentru 10 minute.
  6. Le dai apoi deoparte si le lasi sa se raceasca.
  7. Bati frisca cu 50g zahar, adaugi gelatina dizolvata si cafeaua fiarta si racita.
  8. Tai 6 sferturi de pere in forma de evantai, le asezi pe o parte din blat, intinzi o treime din crema, asezi al doilea blat si imbraci tortul cu o treime din crema.
  9. Asezi cele 6 sferturi de pere ramase, taiate evantai si decorezi cu crema ramasa.
  10. Presari apoi ciocolata rasa pe marginea laterala a tortului si putin peste pere si-l dai la frigider 3-4 ore.