Mod de preparare Tort de portocale

  1. se framanta un aluat din ingredientele mentionate.
  2. se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie.
  3. se da la frigider cca 60 min.
  4. cuptorul se incinge la 200 grade.
  5. pe planseta de lucru tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se aseaza in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
  6. forma de 26 cm sa fie,ridicand o margine mai inalta.
  7. se inteapa blatul de mai multe ori cu furculita si se coace cca 20 min.
  8. se scoate din cuptor si se unge imediat cu dulceata de portocale.
  9. gelatina se inmoaie in apa rece.
  10. intr-o craticioara,se amesteca galbenusurile cu zahar,coaja de lamaie si lapte.
  11. se incalzesc la foc moale,amestecand incet (nu se lasa sa fiarba).
  12. se adauga suc de portocale si de lamaie si gelatina.
  13. apoi se adauga iaurtul si macul si se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.
  14. cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
  15. se acopera blatul cu crema rezultata si se da la frigider cca 2 ore.
  16. inainte de servire se decoreaza cu felii de portocala.