Mod de preparare Tort de primavara

  1. Pesmetul se amesteca cu nucile si laptele.
  2. Se incinge cuptorul la 175 grade.
  3. Se separa ouale.
  4. Se bat albusurile cu sare.
  5. Galbenusurile se bat cu zahar, coaja de lamaie si doua linguri de apa fierbinte, pana se obtine o crema groasa.
  6. Se inglobeaza amestecul de pezmet si margarina Rama Maestro topita urmate de albusul batut spuma.
  7. Compozitia se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor timp de 40 -50 minute.
  8. Se lasa sa se racoreasca in forma 10 minute.
  9. Se rastoarna pe un gratar de bucatarie si se desprinde hartia de pe fund.
  10. Se lasa sa se raceasca blatul complet.
  11. Se spala reventul, se curata si se taie bucati.
  12. Se da in fiert sucul de visine cu zahar.
  13. Se adauga inauntru reventul si se fierbe circa 2-3 minute.
  14. Nu trebuie sa se inmoaie prea mult.
  15. Se scoate cu o spumiera.
  16. Sucul se fierbe in continuare pana ce se ingroasa ca un sirop.
  17. Se lasa sa se raceasca.
  18. Marginea blatului se unge cu un sirop si se presara deasupra 30 g de migdale.
  19. Se bate frisca impreuna cu praful intaritor si se aseaza pe tort.
  20. Se toarna deasupra reventul si se stropeste cu restul de sirop.
  21. Se orneaza cu capsuni si restul de migdale.