Mod de preparare Tort de rubarba cu bezea

  1. Se spala lamaia si se sterge, se rade coaja si se stoarce sucul.
  2. Se separa 2 oua. Se pun albusurile deoparte pentru umplutura.
  3. Se amesteca oul intreg cu galbenusurile, coaja de lamaie si restul ingredientelor pentru aluat.
  4. Se unge o forma de tort cu fund detasabil (diametru 24 cm).
  5. Se incinge cuptorul la 200 grade C (180 grade C sau treapta 2-3). Se pune aluatul in forma si se netezeste.
  6. Se curata rubarba, se spala si se taie bucati de 3 cm lungime. Se imparte peste aluat si se presara cu 100 g zahar.
  7. Se coace tortul cca 40 de minute in cuptorul incins.
  8. Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zeama de lamaie. Se adauga si restul de zahar si miere.
  9. Se scoate blatul de la cuptor si se orneaza tortul cu compozitia de bezea, intai in romburi pe toata suprafata, apoi cu rozete, pe margine.
  10. Se introduce tortul din nou la cuptor si se mai coace 15 minute, pana cand a capatat o culoare aurie la suprafata.
  11. Se scoate tortul de la cuptor si se lasa sa se odihneasca putin in forma, apoi se deprinde si se lasa sa se raceasca de tot, pe un gratar pentru prajituri.
  12. Se unge marginea cu tortul cu dulceata de caise si se imbraca in migdale feliate.