Mod de preparare Tort de vanilie

Blat: 

  1. Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma cu cele sase linguri de zahar adaugi cele 6 galbenusuri 1/2 praf de copt 5 linguri de faina si o lingura de cacao pe care o pui treptat sub forma de ploaie.
  2. Dai blatul la copt pe jumatate apoi pui spuma si dai din nou la cuptor.

Spuma: 

  1. Bati cele 6 albusuri pe aburi cu 18 linguri de zahar.
  2. Spre sfarsit adaugi o lingura de otet.

Crema: 

  1. Bati pe aburi 6 galbenusuri cu 200 g de zahar pudra si 4 plicuri de zahar vanilat si 50 ml de lapte.
  2. Cand crema e aproape rece adaugi un pachet de margarina frecata.

Asamblarea: 

  1. Tai blatul pe jumatate si obti 2 blaturi dreptunghiulate pui un blat de asupra crema apoi al doilea blat si iarasi crema.