Mod de preparare Tort de zahar ars cu foaie de pandispan

  1. 50 grame zahar tos se caramelizeaza intr-o cratita smaltuita, cand zaharul devine auriu se roteste cratita sa se imbrace peretii acesteia.
  2. Ouale se bat cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga laptele si mirodeniile. Se amesteca si se rastoarna in cratita caramelizata.
  3. Se introduce in cuptorul incalzit intr-o alta cratita mai mare, in care punem apa cat sa cuprinda forma cu zahar ars pana la jumatate. Pe parcursul coacerii acesteia se verifica apa si se mai adauga daca e nevoie.
  4. Din cele 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri apa si 3 linguri faina se face foaia de pandispan. Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul pana devine bezea, se adauga galbenusurile, apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aceasta foaie se pune peste crema noastra spre sfarsit, sa se coaca impreuna, apoi cand este rece se rastoarna pe un platou. Tot siropul din crema va intra in blat.
  5. Margarina se pune pe bain marie cu zaharul brun, cafeaua si cacaoa cand zaharul s-a topit se ia de pe foc si se adauga frisca, se amesteca bine pana formeaza un sos.
  6. In momentul servirii, tortul se portioneaza, iar fiecare felie se decoreaza cu sosul de cafea.