Mod de preparare Tort deliciu

  1. Separam albuşurile de gălbenuşuri.
  2. Pregătim mai întâi gălbenuşurile.
  3. Acestea se freacă cu 100g de zahar si un vârf de sare pana când se topeşte zaharul, apoi se adaugă o lingura de apa si una de ulei si se omogenizează bine.
  4. Se lasa deoparte.
  5. Separat, intr-un alt vas mai înalt batem albuşurile spuma (ca la bezea).
  6. Adăugam 60 g de zahar in ploaie pana când spuma se mai intareste.
  7. Turnam compoziţia de bezea peste compoziţia de gălbenuşuri.
  8. Făina cernută se amestecă cu praful de copt (si daca dorim sa facem un blat de cacao, putem adauga si cacao in faina), apoi se incorporează uşor cu o lingura de lemn peste albuşuri si gălbenuşuri.
  9. Amestecam cat mai uşor, de jos in sus (pentru a nu sparge bulele de aer care se formează si fac blatul sa crească pufos).
  10. Apoi turnăm amestecul in forma de tort.
  11. Nivelam cu o lingura de la mijloc spre margini, ca sa nu creasca bombat, apoi bagam blatul in cuptorul preîncălzit la 180 grade (la mijloc) si lasam sa se coaca timp de 40-50 minute, mai întâi la foc mic pentru a creste frumos in inaltime, dupa care dăm focul mai mic pentru a se coace bine si in interior.
  12. Atenţie, in primele 25 de minute nu se deschide uşa cuptorului, pentru a nu se lăsa compoziţia. Este gata când s-a rumenit uşor deasupra.
  13. Scoatem din forma blatul, îndepărtam hârtia pergament si lăsăm să se răcească.
  14. Intre timp pregatim primul strat.
  15. Curatam merele si le taiem feliute subtirele.
  16. Adaugam zahar si scortisoara peste ele.
  17. Intr-un vas punem la topit 3-4 linguri de zahar.
  18. Cand incepe sa se topeasca se adauga un cub de margarina Rama, apoi merele taiate si 1 lingura dulceata cirese amare (de asta am avut eu).
  19. Dupa ce s-au inmuiat bine, merele se dau deoparte.
  20. Separat pregatim si crema pudding de capsuni urmand pasii de pe ambalaj.
  21. Trecem la asamblatul tortului.
  22. Blatul de tort se aseaza cu partea superioara pe platou si se insiropeaza bine, apoi se intinde stratul de mere si deasupra crema de capsuni.
  23. Se da la rece 15-20 minute.
  24. Intre timp batem un albus de ou cu telul pana obtinem o bezea pe care o intindem peste crema de capsuni.
  25. Ornam cu ciocolata rasa si cacao.