Mod de preparare Tort din spuma de ciocolata

  1. Amesteca nucile cu 120 g zahar pudra si cacao.
  2. Albusurile se bat spuma cu 80 g de zahar si sarea.
  3. Se toarna amestecul de nuci si se amesteca usor ca sa nu se lase compozitia.
  4. Se rastoarna intr-o forma detasabila (eu am facut in tava cu diam. de 24 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 15 minute.
  5. Se lasa la racit.
  6. Cand se raceste, blatul se micsoreza, dar nu va speriati, e mai interesant asa.
  7. Se bate frisca neindulcita bine, gelatina se pune la inmuiat.
  8. Frisca dulce se incalzeste, se adauga ciocolata bucati si se amesteca cu o lingura pana se topeste.
  9. Cand amestecul este caldut se adauga cu ajutorul telului gelatina (esenta in ultima) si frisca neindulcita batuta.
  10. Puneti in tava detasabila blatul racit.
  11. Peste el turnati prima data spuma de ciocolata alba.
  12. Lasati-o sa se intareasca cam 3 ore in frigider, sau o ora in frigider si inca una in congelator.
  13. Odata intarita, turnati peste spuma de ciocolata cu lapte.
  14. Inca o data tineti tortul in congelator sa se intareasca.
  15. Dupa ce s-a intarit, se toarna si compozitia cu ciocolata amaruie.
  16. Atentie, aceasta e mai grea (nu are gelatina) asa ca o dati direct la congelator si o tineti acolo pana cand il serviti.
  17. Puteti sa-l serviti asa cum e, inghetat, si e ca si un tort de inghetata, sau (asa cum am facut eu) il scoateti din congelator si il puneti in frigider cu aprox. o ora inainte de a-l servi.
  18. Se taie cu un cutit ud si curatat dupa fiecare felie taiata.