Mod de preparare Tort diplomat

  1. Se fac doua blaturi din cate 3 oua.
  2. Gelatina se pune la inmuiat.
  3. Galbenusurile si zaharul se freaca bine, se adauga laptele si se fierb pe baie de abur, pana ajunge la consistenta unei creme pudding.
  4. Daca folositi fructe din conserva, se poate folosi si sucul din conserva.
  5. Se ia crema de pe foc si se adauga cele 25 gr de gelatina inmuiata in apa sau suc.
  6. Se amesteca totul, pana s-a dizolvat bine toata gelatina, dupa care se da crema la rece.
  7. Dupa ce s-a racit in crema se incorporeaza 400 ml de frisca.
  8. Se tapeteaza o forma de tort cu folie.
  9. Se aseaza primul blat care se insiropeaza.
  10. Deasupra se aseaza un strat din felii de banane si jumatate de frisca.
  11. Se adauga al doilea blat care la fel se insiropeaza.
  12. Deasupra se intinde restul de frisca.
  13. Se da la rece 2-3 ore.
  14. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou si se dezlipeste usor folia de plastic.
  15. Se imbraca in restul de 100 g de frisca.
  16. Din felii de portocale si banane se orneaza, dupa inspitatie.