Mod de preparare Tort diplomat

  1. 1.
  2. Gelatina se dizolva in sucul de ananas din conserva.
  3. 2.
  4. Se bate frisca si se bat si albusurile cu 3 linguri de zahar,sa iasa o bezea.
  5. 3.
  6. Galbenusurile se amesteca cu gelatina si zaharul tos, se pun intr-un vas la bain-marie,amestecand incontinuu cu telul,pana are consistenta unei smantani.
  7. 4.
  8. Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu albusurile batute spuma tare,cu crema de galbenusuri si cu bucatelele de ananas.
  9. 5.
  10. Tapetam o forma de tort, cu perete detasabil ,cu foile transparenta,iar pe fundul formei asezam felii de portocala.
  11. Pe marginea formei,de jur-imprejur punem piscoturi inmuiate in suc de portocala.
  12. Peste feliile de portocala punem un strat de crema,intercaland cu ananas si portocala taiata cuburi.
  13. In total vor fi ,3 straturi fructe si 2 straturi crema.
  14. Punem forma la rece 2-3 ore,iar dupa ce am scos-o de la frigider,se rastoarna pe un platou si indepartam folia si forma.
  15. Ornam cu frisca si felii de portocala.
  16. Crema de galbenusuri sa fie un pic calda,altfel nu se poate amesteca din cauza gelatinei care s-a intarit! In cazul in care se intareste,se reincalzeste la bain-marie si o adaugam in crema!.