Mod de preparare Tort diplomat

  1. Gelatina se dizolva in apa rece, dupa care se toarna peste laptele caldut.
  2. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa de la cele doua portocale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si cu gelatina dizolvata in lapte.
  3. Aceasta compozitie se pune sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa, dupa care se lasa la racit.
  4. Pe fundul unei cratite aranjam fructele,iar cele ramase le tocam cubulete pentru a le pune in compozitie.
  5. Batem frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece.
  6. In cratita in care am pus fructele taiate felii, punem compozitia astfel obtinuta, si deasupra aranjam o foaie dintr-un blat de tort sau piscoturi.
  7. Tortul se tine la frigider pentru cateva ore(5-6), apoi se misca cratita putin si se rastoarna cratita pe un platou, daca tortul nu cade se tine cratita in apa fierbinte, pana se dezlipeste compozitia de margini.