Mod de preparare Tort diplomat

  1. Se pun ouale in vasul de la robot impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si incepem sa mixam, adaugand pe rand laptele dulce si smantana ;apoi le punem pe foc mic mestecand intr-una pana incepe sa se ingroase un picut; apoi dam oala la rece.
  2. Adaugam gelatina muiata cu putina apa cu cel putin 30 de minute si mestecam bine pana se topeste bine gelatina si se incorporeaza perfect.
  3. Intr-o forma tip inimioara se aseaza folie de aluminu si asezam in forma pe margini felii de ananas si felii de kiwi,pe fundul formei asezam tot felii de ananas si felii de kiwi si turnam apoi compozitia in forma; peste compozitie adaugam doua banane taiate felii si dam 5 minute forma la frigider.
  4. O scoatem si asezam peste compozitie felii de kiwi, dam forma la frigider pentru cel putin 12 ore.
  5. Punem in vasul de la robot smantana cu zaharul si zaharul vanilat si mixam foarte bine pana se face frisca.
  6. Scoatem forma din frigider si desprindem usor blatul de pe tava si ornam apoi cu frisca. Apoi asezam felii de kiwi taiate in forma de inimioara.