Mod de preparare Tort diplomat

  1. Frecam margarina Rama Maestro Savoare de Unt cu galbenusurile si cu zaharul pana se fac ca o maioneza. Apoi adaugam laptele putin cate putin si amestecam bine dupa care pune la fiert la bain-marie pana se ingroasa.
  2. Inmuiem gelatina in apa calda apoi o adaugam peste galbenusuri. Batem frisca lichida pana se intareste cu zaharul vanilat. Batem albusul pana se intareste.
  3. Amestecam albusurile cu frisca si apoi le amestecam cu galbenusurile fierte. Adaugam fructele, capsunile si ananasul. Pastram cateva capsuni pentru decor.
  4. Ungem o forma rotunda cu margarina Rama Maestro Savoare de Unt. Punem pe fundul formei piscoturi de sampanie. Le insiropam cu zeama de la compotul de ananas. Adaugam amestecul format si o dam la rece 4 ore.
  5. Dupa ce scoate forma din frigider, desfacem marginea formei si ne ramane tortul.De jur imprejur il tapetam cu piscoturi de sampanie.
  6. Legam apoi cu o panglica pentru decor si decoram cu capsunile ramase deasupra.Pofta buna