Mod de preparare Tort diplomat

  1. Pentru blat am separat oualele.
  2. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea tare.
  3. Galbenusurile le-am batut cu zaharul pana s-au albit. Am amestecat ingredientele.
  4. Peste galbenusuri am adaugat o lingura de faina amestecata cu praful de copt, una de albus si tot asa amestecand usor. La sfarsit margarina Rama Maestro topita.
  5. L-am copt la 180 grade cam 15 minute. Am batut bine ouale intregi cu zaharul.
  6. Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu. O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.
  7. Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit. Am oprit o parte din frisca pentru ornat.
  8. Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.
  9. Se amesteca foarte bine compozitiile, apoi o turnam in forma de tort.
  10. Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate. Se orneaza cu nuca de cocos.