Mod de preparare Tort diplomat.

  1. Blat:-oua se separa.
  2. Albusurile se bat cu zaharul,pana cand acesta nu se mai simte.
  3. Se adauga praful de sare,galbenusurile,margarina si la sfarsit faina.
  4. Mestecam cu o lingura de jos in sus.
  5. Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata.
  6. Se coace blatul pana cand devine usor rumeniu deasupra.
  7. Se lasa la racit si se taie in doua.
  8. Se insiropeaza cu sucul de la compot.
  9. Crema:-se bat ouale impreuna cu zaharul pe baie de aburi,pana cand acestea capata consistenta unei smantani.
  10. Gelatina se pune la inmuiat in 4-5 linguri zeama de la compot.
  11. Cand crema s-a ingrosat suficient se da deoparte.
  12. Se adauga gelatina si se omogenizeaza bine.
  13. Frisca se bate bine si se amesteca in crema de ou,dupa ce aceasta s-a racit.
  14. Se adauga fructele si se mesteca bine.
  15. Se orneaza tortul cu frisca si fructe din compot.