Mod de preparare Tort diplomat

Blat: 

  1. Separam albusurile de gablenusuri;
  2. Abusurile se bat spuma cu 3 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
  3. Galbenusuril se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
  4. Amestecam lejer cele doua compozitii;
  5. Cernem faina deasupra;
  6. Amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
  7. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
  8. Se coace la foc potrivit.
  9. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu siropul fiert si racit.
  10. Se adauga crema astfel obtinuta: ouale, galbenusurile si zaharul se pun la fiert intr-un vas pe baie de apa, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.
  11. Compozitia se amesteca cu frisca batuta si bucatile de ananas si se toarna peste foaia insiropata.
  12. Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.
  13. Decoram tortul cu frisca si flori din pasta de lapte praf.