Mod de preparare Tort diplomat

  1. Se pun pachetele de gelatina la inmuiat cu zeama de la compot,se lasa 1 ora la caldura.
  2. Galbenusurile se bat cu 100g zahar,se pun la foc mic pana se fac ca o ciulama.
  3. Albusurile se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga restul de zahar (putin cate putin)din cele 250g,adica 150g zahar ca 100g am pus la galbenusuri.
  4. Separat se bate frisca,frisca se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta(daca s-a racit se ma incalzeste putin pe foc).
  5. Intr-o cratita 3kg se pune pe fund ciolofan,apoi fructele din compot(fructele de la o cutie),apoi torni jumatate din compozitia obtinuta,presari si fructele din cealalalta cutie,apoi torni cealalalta parte ramasa din compozitie.
  6. La final tai felii de portocale si pui pe deadupra.
  7. Se lasa la frigider si se rastoarna a 2 zi pe un platou,se ia ciolofanul de pe tort si se imbraca in frisca daca vreti.
  8. Pofta buna si sper sa va reuseasca este delicios.