Mod de preparare Tort diplomat

CREMA:

  1. Punem laptele la fiert. Intre timp, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit, apoi adaugam amidonul si omogenizam.
  2. Dupa ce laptele a dat intr-un clocot, tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
  3. Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu.
  4. Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa bine crema, oprim focul si lasam la racit.
  5. 3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa( sa acopere gelatina) si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.
  6. Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine, apoi se lasa crema pana la racire completa
  7. Intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider; dupa ce crema s-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza, apoi fructele taiate bucati

SIROPUL:

  1. Amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

ASAMBLARE:

  1. O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.
  2. Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.
  3. Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.
  4. Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).
  5. Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii, se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca, marginile se imbraca in piscoturi( pe care la taiati dupa inaltimea tortului).
  6. Piscoturile se "strang" cu o funda.
  7. Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.