Mod de preparare Tort diplomat cu fructe

  1. -preincalzesti cuptorul
    -topesti pe foc rama maestro,zaharul si sarea,in lapte
    -iei vasul de pe foc si incorporezi imediat faina amestecand energic
    -fierbi compozitia din nou la foc mic,pana cand se formeaza un aluat omogen,pe care il rastorni intr-un castron si adaugi ouale,unul cate unul
    -ungi cu margarina o forma detasabila de tort si asezi aluatul de baza
    -coci blatul timp de 25 de minute,pe gratarul de mijloc a aragazului,la foc mediu
    -pentru umplutura inmoi gelatina in 100ml apa rece
    -speli fructele,indepartezi coditele capsunilor si samburile caiselor
    -pastrezi cateva fructe pentru decor,iar pe celelalte le tai cubulete
    -topesti gelatina si 2linguri zahar la bain-marie
    -bati 300ml frisca lichida si o amesteci cu iaurtul,gelatina si fructele taiate
    -dupa ce blatul s-a racit in forma,torni crema si dai totul la frigider timp de 4 ore
    -intre timp,caramelizezi zaharul si adaugi in cratita alunele si nucile
    -intinzi caramelul pe un tocator uns cu ulei
    -cand s-a racit,ambalezi caramelul in punga de plastic si il zdrobesti
    -bati frisca ramasa
    -scoti tortul din forma pe un platou si il decorezi cu frisca,fructele si caramelul.