Mod de preparare Tort diplomat cu piersici

  1. Se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava rotunda.
  2. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi ,se insiropeaza prima foaie( pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu siropul fiert si racit, se adauga crema astfel obtinuta: ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece( 100ml )si se amesteca energic.
  3. Compozitia se amesteca cu frisca batuta si bucatile de piersici si se toarna peste foaia insiropata.
  4. Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.
  5. Rasturnam cu atentie tortul obtinut glasam cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si flori sau dupa cum doriti.