Mod de preparare Tort diplomat cu portocale

Preparare blat:

1. Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan. Il lasati minim 8 ore ca sa se patrunda si sa-l taiati mai repede. Sau preparati pandispanul dupa reteta dvs, sau il cumparati.
2. Pentru a monta tortul folositi de preferat o tava adanca cu peretii detasabili. Tapetati atent tava cu folie alimentara de plastic, acoperiti bine si peretii si fundul.
3. Taiati pandispanul in 2 jumatati - ar trebui sa iasa 2 foi cam de 1 cm grosime.
4. Taiati un pic din margini, cam 1 cm imprejur, pentru a incadra bine pandispanul pe langa feliile de portocale si crema -masurati tava pe pandispan - taiati asa ca diametrul pandipsanului sa fie cam cu 1 -1. 5 cm mai mic decat cela al tavii.

Preparare crema:

1. Curatati portocalele, le taiati rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeti pe cele mai frumoase si le aranjati frumos peste folia de plastic in tava.
2. Gelatina o topiti in 100ml de apa calda spre fierbinte - aveti grija sa nu o fierbeti, isi pierde din calitati la fierbere. Zaharul se amesteca cu smantana si esenta de vanilie - bateti putin cu mixerul ca sa topiti complet zaharul. 3. Apoi adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine sa uniformizati crema.

Asamblare si decorare:

1. Turnati 1/3 din crema peste portocalele din tava - atent cu o lingura mai impingeti din crema pe langa marginile portocalelor sa acopere bine toata suprafata si toata gaurile.
2. Puneti peste crema prima foaie de pandispan - optional o puteti insiropa cu putin suc de portocale sau ceai cu lamaie. Turnati mai mult de jumatate din crema ramasa peste pandispan.
3. La fel optional puteti sa mai adaugati aici niste portocale taiate cubulete.
4. Peste crema puneti cealalta foaie de pandispan - la fe o puteti insiropa cu suc sau ceai de lamaie.
5. Turnati restul de crema peste foia de pandispan, acoperiti totul cu folie si puneti tava la frigider pentru 4-5 ore, sa se intareasca bine crema. Mai bine peste noapte, sa fie sigur totul prins.
6. Dupa acest timp, scoateti folia, peretii tavii si atent rasturnati tortul pe un platou.

Pofta Buna!