Mod de preparare Tort diplomat de 4*

  1. Se bat albusurile spuma, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile  se freaca cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.
  2. Batem frisca spuma, si taiem marunt fructele. Incorporam gelatina, dizolvata in prealabil in siropul de ananas, pe foc, la bain-marie, amestecandu-se continuu, pana cand devine o crema.
  3. Se aseaza apoi, intr-un castron mai mare, compozitia de albusuri, impreuna cu fructele, jumatate din cantitatea de frisca (cealalta jumatate se opreste pt ornat) si gelatina fierbinte (cu compozitia de galbenusuri).
  4. Se amesteca totul pana se incorporeaza.
  5. Se aseaza intr-o forma de tort speciala, tapetata cu hartie de copt.
  6. Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna intr-un platou si se orneaza dupa bunul plac.