Mod de preparare Tort diplomat exotic

  1. Frecam margarina Rama Maestro Savoare de Unt cu galbenusurile si cu zaharul pana se fac ca o maioneza. Apoi adaugam laptele putin cate putin si amestecam bine dupa care pune la fiert la bain-marie pana se ingroasa.
  2. Inmuiem gelatina in apa calda apoi o adaugam peste galbenusuri. Batem frisca lichida pana se intareste cu zaharul vanilat. Batem albusul pana se intareste.
  3. Amestecam albusurile cu frisca si apoi le amestecam cu galbenusurile fierte. Adaugam fructele, stafide, caise confiate, smochine, portocale, mandarine, ananas.
  4. Ungem o forma rotunda cu margarina Rama Maestro Savoare de Unt. Punem pe fundul formei piscoturi de sampanie. Le insiropam cu zeama de la compotul de ananas. Adaugam amestecul format si o dam la rece 4 ore.
  5. Dupa ce scoate forma din frigider, desfacem marginea formei si ne ramane tortul.De jur imprejur il tapetam cu piscoturi de sampanie inmuiate in sirop de zahar cu rom.
  6. Legam apoi cu o panglica pentru decor si decoram cu fructe deasupra.Pofta buna