Mod de preparare Tort dobos

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac ca o crema, se adauga faina si albusurile batute spuma.
  2. Se toarna compozitia in tava (unsa si tapetata sau cu hartie de copt) astfel incat foaia sa nu fie mai groasa decat muchia cutitului.
  3. Se coc pe rand 7-8 foi, se scot fierbinti din tava si se pun pe masa de aluat.
  4. Ouale, zaharul si apa se fierb foarte bine, pana se face o pasta.
  5. Cand se raceste se amesteca cu pachetul de margarina frecat bine cu mixerul.
  6. Foile se ung cu crema, se pun una peste alta, apoi se acopera totul cu crema, se niveleaza si se da 1-2 ore la frigider.
  7. Se toarna glazura uniform si se da la frigider, de preferat aproximativ 8 ore, apoi se orneaza dupa preferinte.
  8. Eu am ornat cu nuca de cocos pe margine, inimioare de lapte praf si putina frisca.