Mod de preparare Tort Dobos

  1. Se bat albuşurile spumă cu praful de sare apoi se adăugă zahărul treptat; când sunt bine bătute se adaugă câte unul gălbenuşurile şi la sfârşit faina amestecând uşor cu un tel.
  2. Se coc 6 foi subţiri pe dosul tăvii (sau câte vă ies depinde de tava) la 180 grade aproximativ 15 minute fiecare foaie.
  3. Se topeşte ciocolată pe baie de aburi apoi se adăugă ouăle întregi bătute cu zaharul si se amestecă pe aburi până devine o cremă mai densă.
  4. Se pune la răcit. Margarina se mixează până devine spumă apoi se adăugă treptat crema răcită. Se adăugă opţional esenţa de rom (câteva picături) şi cacao dacă doriţi crema mai închisă la culoare.
  5. Se topeşte zahărul până devine brun, se pun picăturile de oţet, apoi Rama Maestro şi se întinde repede pe una din foile de blat pe care am porţionat-o în prealabil sub formă de dreptunghiuri.
  6. Se întinde pe fiecare foaie o cantitate de cremă, dar nu în strat gros; se păstrează câteva linguri pentru ornat. Deasupra se pune foaia cu zaharul caramelizat.