Mod de preparare Tort du chocholat

  1. Intr-un vas, cernem faina cu praful de copt si sarea. Separat, mixam margarina cu zaharul, pana amestecul devine pufos.
  2. Topim ciocolata in bain-marie si o racim, apoi o punem peste margarina, impreuna cu vanilia. Mixam putin, pana la incorporarea completa.
  3. Punem apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
  4. Punem apoi ingredientele solide in 3 transe, alterand cu apa si mixand cca 1 minut dupa fiecare ingredient.
  5. Dupa ce am omogenizat bine, turnam amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina.
  6. Coacem blatul aproximativ 30-40 de minute, in cuptorul incins. E gata cand trece testul scobitorii.
  7. Intr-un bol mixam zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema destul de densa.
  8. Punem apoi ciocolata si vanilia, incorporam bine si apoi adaugam si margarina Rama Maestro, treptat, pe bucatele.
  9. Incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbere, tocam ciocolata marunt, apoi turnam frisca fierbinte peste ciocolata si amestecam cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.
  10. Pentru un plus de stralucire, puteti pune si putina margarina in compozitie.