Mod de preparare Tort egiptean

Foile( folosim ingrediente pentru 3 foi):

  1. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.
  2. Nucile le amestecam cu faina si le adaugam la compozitia de albusuri, amestecand usor cu o lingura.
  3. Impartim compozitia in 3 parti egale.
  4. Decupam o hartie de copt dupa forma de tort si o punem pe baza de la forma rotunda cu peretii detasabili.
  5. Punem copozitia pe hartie si o intindem uniform. Dam tava la cuptor aprox 25 min la foc mic.
  6. Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 foi.
  7. Dupa ce scoateti tava lasati foaiea pe hartie sa se raceasca si apoi desprindeti.
  8. Daca nu aveti hartie de copt ungeti bine tava cu grasime

Crema 1:

  1. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam cele 2 linguri de amidon si mixam in continuare.
  2. La compozitie punem si laptele si omogenizam.
  3. Punem totul intr-o cratita la foc mic amestecan incontnuu( insistand pe fundul oalei sa nu se prinda) pana se ingroasa ca o budinca.
  4. Se opreste focul si se lasa la racit.
  5. Margarina Rama Maestro se mixeaza putin intr-un castron si se adauga cate o lingura din crema racita; picuram esenta de vanilie si se da la rece pana la asamblare.

Pentru a 2-a crema:

  1. Topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime.
  2. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul).
  3. Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( sau alune) zdrobit si el.
  4. Asamblam tortul astfel: punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din frisca.
  5. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
  6. Deasupra am ras ciocolata si am presarat nuca macinata.
  7. Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.
  8. Taiem cu un cutit bine ascutit.