Mod de preparare Tort elegance

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul.
  3. Se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile.
  4. Se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor.
  5. Se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt la foc potrivit.
  6. Ouale, zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).
  7. Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina Rama Maestro, pana ce o incorporam pe toata.
  8. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.
  9. Blatul racit se taie in 3 foi, se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.
  10. Il tinem la frigider cateva ore bune, dupa care il glasam cu glazura preparata din ciocolata, frisca si margarina, puse intr-un vas pe baie de aburi, pana se topesc bine.
  11. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
  12. Am decorat tortul cu aveline de crema si ornamente de ciocolata alba.