Mod de preparare Tort festiv cu lamaie

  1. Pasul 1

    Amestecati Rama Maestro impreuna cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa.Adaugati in amestec ouale, unul cate unul. Impreuna cu ultimul ou adaugati si putina faina, pentru a evita covasirea compozitiei.

  2. Pasul 2

    Adaugati apoi restul de faina, impreuna cu coaja de lamaie, cu ajutorul unei linguri sau al unei spatule.

  3. Pasul 3

    Puneti compozitia pentru blat in 2 tavi de 20 de cm, unse in prealabil cu Rama Maestro.

  4. Pasul 4

    Coaceti pe etajul din mijloc al cuptorului preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Lasati apoi sa se raceasca.

  5. Pasul 5

    Puneti ingredientele pentru glazura intr-un bol si amestecati pana ce capata o textura cremoasa.

  6. Pasul 6

    Taiati coaja de lamaie in fasii, puneti intr-o tigaie impreuna cu zaharul si 100ml apa, la foc mediu. Amestecati pana ce tot zaharul se dizolva. Fierbeti apoi la foc mic pentru 10 minute. Imprastiati peste o hartie pergament si lasati sa se raceasca 5 minute.

  7. Pasul 7

    Asezati unul dintre blaturi pe un platou si intindeti peste el 1/3 din lemon curd. Puneti apoi cel de-al doilea blat si repetati procedeul.

  8. Pasul 8

    Decorati tortul cu lemon curd-ul ramas, cu ajutorul unui sprit.

  9. Pasul 9

    Puneti deasupra bilutele arginitii si lamaia cristalizata si serviti.