Mod de preparare Tort festiv de ciocolata

  1. Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, esenta de rom. Se adauga peste albusurile spuma, se continua cu cacaua, faina si praful de copt nestins.
  2. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diamnetrul de aproximativ 24 cm. Se coace la foc mediu 25-30 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
  3. Crema: se topeste Rama Maestro partial, pe foc. se mixeaza cu zaharul, cacaua, galbenusurile si coniacul.
  4. Siropul: se fierb pe foc apa cu zaharul. Se adauga pliculetul de capucino si se da la racit.
  5. Glazura: se topeste ciocolata cu untul si frisca lichida, Se da la racit
  6. Dupa ce se raceste, blatul este taiat in trei partie egale, Se insiropeaza fiecare foaie de blat, se adauga crema, Se repeta operatia. Se da la frigider 30 minute, iar apoi se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza. Pofta Buna!
  7. P.S. Tortul din imagine a fost preparat din cantitati duble.