Mod de preparare Tort floare

  1. Se separa galbenusurile de albusuri.
  2. Se bate bine albusul cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si celelalte ingrediente.
  3. Se toarna compozitia intr-o cratita de 3 kg tapetata si se coace 20-25 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.
  4. Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa timp de 15 minute.
  5. In vase separate se prepara cele 3 budinci colorate cu 350 ml lapte si 4 linguri zahar fiecare conform instructiunilor de pe plicuri.
  6. Se stinge focul si se adauga in fiecare budinca cate 1/3 gelatina inmuiata si mesteci sa se dizolve.
  7. Lasi budincile sa se raceasca si cand sunt reci adaugi in ele 150 grame frisca batuta.
  8. In crema roz adaugi ciresele taiate marunt, in crema galbena caisele taiate marunt, iar in crema maro jeleurile verzi taiate.
  9. Prepari si budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic cu restul de zahar si de lapte.
  10. Tai blatul racit in doua.
  11. Tapetezi cu folie peretii cratitei in care ai copt blatul.
  12. Asezi prima parte de blat peste care torni jumatate din budinca de vanilie.
  13. Peste aceasta asezi biscuiti in picioare in 2 cercuri concentric, fixandu-i in budinca.
  14. Astfel se delimiteaza 3 spatii.
  15. Torni cu lingura in fiecare dintre ele in straturi subtiri cate o crema de budinca pana la nivelul biscuitilor.
  16. Deasupra asezi cealalta parte de blat unsa cu restul de budinca de vanilie (cu budinca in jos) si dai cratita la rece pentru o ora.
  17. Rastorni cratita, scoti tortul si il imbraci cu frisca.
  18. Pe pereti lipesti cerealele de cacao sfaramate, iar deasupra ornezi cu jeleuri colorate sau dupa imaginatia fiecaruia.