Mod de preparare Tort fulgi de zapada

Blatul:

  1. Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se amesteca pana se topeste ciocolata.
  2. Margarina se amesteca cu zaharul cateva minute pana devin o crema densa.
  3. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile (eu le-am amestecat putin cu furculita) se adauga apoi peste crema de margarina.
  4. Cand galbenusurile au fost amestecate bine cu crema de margarina se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.
  5. Faina cernuta se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu 6.
  6. Se incorporeaza in compozitia de blat faina si laptele batut : putina faina, se amesteca, putin lapte, se amesteca, iar faina, apoi lapte pana se termina faina si laptele.
  7. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet.
  8. Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale.
  9. Se dau la cuptor (incins in prealabil la 175C) 35-40 minute (nu se deschide cuptorul decat dupa 35 minute si se face testul cu scobitoarea).

Crema:

  1. Intr-o craticioara se amesteca laptele, margarina, zaharul, esenta se vanilie si cele 3 galbenusuri amestecate si se fierb la foc mediu aproximativ 10-12 minute.
  2. Se ia de pe foc si se adauga apoi fulgii de cocos si nucile pecan cand s-a racit crema si cele 3 blaturi se incepe formarea tortului : un blat, un strat de crema, un blat, un strat de crema, ultimul blat. se da apoi la rece cateva ore.

Glazura: 

  1. Smanatana lichida de fierbe la foc mic.
  2. Cand este fierta se aduga ciocolata (chipsuri sau rupta in mici bucati) si se amesteca pana se topeste.
  3. Se lasa la racit aproximativ 1 ora timp in care se mai amesteca din cand in cand.
  4. Cand s-a racit glazura am trecut la ornat.
  5. L-am lasat peste noapte la frigider si de dimineata la micul dejun am servit tort.